keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Ulkohäkin suunnittelua

Moi!
Kohta on kesä, ja tänä kesänä aion pitää marsuja todella paljon ulkona! Siksipä olen suunnitellut, että rakentaisin marsuille ulos oman häkin.
Häkissä tulisi olla lämmin sisämökki, sillä marsut olisivat varmaan lähes kaikki päivät ulkona (ei ukkosella, rankalla sateella tai tuulella kumminkaan, sekä yöksi tulisivat sisälle) ja tarvitsivat hyvän tuulen- ja auringonsuojan sekä nukkumapaikan. Koirallamme on ollut viime kesästä asti koiran koppi, jota se ei kuitenkaan ole yhtään käyttänyt. Mietin, että jos sinne laittaisi olkea pohjalle niin sehän olisi oiva sisäkoppi marsuille!

Piirsin Paintilla suunnitelman ulkohäkistä:

Näätte, että aitaus olisi yhdistetty tuolla tavoin koppiin. Kuvassa on vain aitauksen ääriviivat. Haluan marsuille paljon kirmaamis tilaa, joten päätin että aitaus saisi olla ihan pitkäkin, 150cm tuntui sopivalle. Ensin mietin 2 metristä, mutta se taitaisi olla liian iso jo säilytyksen ja siirtelyn kannalta.

Koirankoppiin marsut pääsisivät ramppia pitkin, joka kiinnitettäisiin kuvan osoittamalla tavalla.



Häkin seiniin tulisi sopivan vahvaa ja pienisilmäistä verkkoa. Verkon pitäisi olla turvallinen kaikin puolin marsuille. Ne eivät saisi päästä karkuun tai vahingoittaa itseään siinä.

Verkkojen reunoille tulisi puuta. Puun pitäisi myös olla kestävää. Mietin vielä, miten verkko olisi helpoin kiinnittää puuhun siten, että se pysyisi hyvin!



Marsut olisivat häkissä turvassa petoeläimiltä. Pitää vielä katsoa myös sitä, miten kiinnittäisin häkin kunnolla maahan. Sitten myös sitä, mihin kohtaan aitausta tehdään luukut. Ehkä toinen puolisko katosta avattavana lukon kanssa olisi hyvä?

2 kommenttia:

  1. tosta ulkohäkistä tulee tosi hieno varmasti! :) ite ostan marsuille jonku valmiin kaupasta xd.. tässä talossa ei oo kätevää ihmistä, joka rakentais mulle tollasen... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin oltais eka ostettu kaupasta, mutta ois tullu liian kalliiksi, joten päätettiin tehä ite. Kaupasta saa monesti myös pienempiä mitä ite tekemällä.

      Poista